Blog en construcció.T'hi apuntes!


El passat dia 27, dissabte, de juny, a la Vila de Felanitx, en concret al seu Carrer Major, un peculiar enrenou es va fer present encetada la matinada.
Tal ment com si fos diumenge, a la vila, placers arribaven cap al carrer Major i disposaven els seus estris pel mercadeig. No ben be com els diumenges, quelcom més respectuós, no tan d'enrenou, el precís. Cosa havíem sentit. Entre altrescircunstancies, ençà del sanejament de la xarxa de carreteres, d'aquesta illa nostra, tant malmenada, s'ha anat agreujant el fenomen de desertització comercial a les poblacions no costaneres, engegant l'impuls creatiu d'aquells especialment afectats per, vells, nous vents, pot ser, de tempesta.
Contràriament al que semblaria oportú pensar, pels temps que corren, i a diferencia de molts altres indrets, on els interessos comercials de venedors ambulants i comerciats locals s'han trobat històricament enfrontats, a la població d'interior, a Felanitx, amb la iniciativa de "l'A", associació, territorial, federada a "PIMECO - PIMEM", de comerciants i empresaris de Felanitx, amb el suport municipal. "Ajuntament de Felanitx", i la valuosa col·laboració de l'associació d'artesans, venedors d'artesania i activitats afins, "AVAFIN", aquests col·lectius s'han agermanat per tal de convidar a sortir al carrer, a aquell que vulga, recuperant costums que convidin a confraternitzar de vell nou, s'ha engegat la iniciativa de fer quelcom tots els dissabtes mati i en la extensió del Carrer Major, un mercat artesanal que han anomenat "Merc@rt", recollint també la imprompta artística de la població. De les 10'00 h fins a les 14'00 h cada dissabte mati malgrat plogui, situació que aconsellarà l'us del cobert del Mercat Municipal, al carrer Major de Felanitx tenim una cita amb la màgia del comerç on a més allà cap a les 11'00 del mati trobarem entreteniment garantit per a grans i en particular pels més petits, danses, cançons, tallers, pallassos, malabars, convidant-nos a hores d'ara a cantar plegats amb Agustí Baró qui acompanyat a la guitarra per en Marc Antoine Buben es complau en harmonitzar l'espai, mostrant-nos un bon grapat de cançons.
El Merc@rt Felanitx tindrà la seva replica d'horabaixa cap al vespre a la població, propera, costanera, de Porto Colom, a partir de les 18'0 hores cap al vespre podrem passejar entre els tenderols d'ambulantsensisant-nos amb els seus productes, amb la seva artesania.